head

Natuurlijk, Yonne


France

Gelegen tussen Parijs en Lyon in het Noorden van Bourgondië, doorkruist door de autoroute A6, ligt het departement Yonne aan vele vakantieroutes. Aarzel dus niet de eindeloze strook asfalt te verlaten en te genieten van haar fraaie landschap, de rust en kalmte van haar natuur, de rijkdom aan architectonisch erfgoed, om haar wijnen en regionale producten te proeven, en om kennis te maken met kunstenaars en ambachtslieden overal in deze fraaie regio.


De rivieren zijn aanlokkelijk voor vissers, de kanalen trekken pleziervaarders aan, kastelen, kerken, historische monumenten, musea, oude wasplaatsen, uitgestrekte bossen met wandel-, fiets- en ruiterroutes, allemaal troeven van de regio van beroemdheden als Vauban, Colette en Pierre Larousse.


Kortom een regio die zeer gericht is op het toerisme. Kampeerders zullen niet teleurgesteld worden. Bij de vele campinghouders staan de hartelijke ontvangst en de instelling om het hun gasten met tent, caravan, camper of verblijvend in een stacaravan, naar de zin te maken, hoog in het vaandel.


Hartelijk welkom in de Yonne, regio van natuur en cultuur !


Partnerschap


foot